2023-12-05 11:08Pressmeddelande

Barnboksappen Lylli tar in nytt kapital i runda ledd av H&M Group Ventures

Från vänster: Gustav Johansson, Marcus Bergman, Monica Fagraeus Lundström (Vd), Simon StenströmFrån vänster: Gustav Johansson, Marcus Bergman, Monica Fagraeus Lundström (Vd), Simon Stenström

Svenska techbolaget Lylli (lylli.se) vars app för mobiltelefoner och surfplattor tillgängliggör digitala barnböcker med läs- och lyssnafunktion har stängt en nyemission om 13 miljoner kronor ledd av H&M Group Ventures.

Lylli, grundat 2020 (då under namnet Boksnok) utvecklar och distribuerar en app för mobiltelefoner och surfplattor som tillgängliggör digitala barnböcker med läs- och lyssnafunktion för barnfamiljer genom en prenumerationsmodell. Nyemissionen, ledd av H&M Group Ventures (Tidigare H&M CO:LABS) - innebär ett kapitaltillskott om 13 miljoner kronor till Lylli, med deltagande av bolagets befintliga investerare som Swedia Capital - tidiga investerare i Opti och Bokio - samt ett antal ängelinvesterare.

– Vi är glada över fortsatt stöd från våra ägare och att välkomna H&M Group Ventures som ny investerare i Lylli. Nytt kapital gör att vi kan öka vårt fokus på att fortsätta bygga världens bästa produkt inom läsning för barn och hållbar tillväxt i såväl Sverige som Tyskland, säger Monica Fagraeus Lundström, VD och medgrundare till Lylli.

Genom kommersiella samarbeten med bokförlag såsom Bonnier Carlsen och Natur & Kultur, samt med författare och illustratörer finns tusentals titlar tillgängliga i appen. Våren 2022 lanserades tjänsten på tyska marknaden efter att ha landat flera stora avtal, bland annat med bokförlaget Oetinger.

– Vi är väldigt glada för att stötta Lylli på deras resa mot ökad läslust bland barn. Bolaget har på kort tid etablerat en fantastisk produkt som erbjuder tusentals titlar i ett format som ligger helt rätt i tiden. Vi ser fram emot att kunna bidra till deras fortsatta expansion på flera olika sätt, säger Elise Fahlén, Investment Manager på H&M Group Ventures.

För mer information:
Monica Fagraeus Lundström, VD och medgrundare: 070-683 76 16 eller monica@lylli.se
HM Group Ventures: mediarelations@hm.com eller +46 8 796 53 00Om Lylli

Lylli är ett svenskt techbolag som väcker barnens läslust i en digital värld. Med fängslande berättelser och innovativ teknik skapas en roligare läsupplevelse som främjar barns kognitiva utveckling och inspirerar till ett liv som läsare. Tillsammans med de bästa förlagen, författarna och kreatörerna ger Lylli obegränsad tillgång till tusentals engagerande titlar - från klassiker som Alfons Åberg och Pelle Svanslös till nya succéer som Babblarna och Greta Gris. Ladda ner Lylli-appen och väck läslusten på Lylli.se.


Kontaktpersoner

Monica Fagraeus Lundström
CEO & Co-Founder
Monica Fagraeus Lundström