2022-09-30 05:00Pressmeddelande

Svenska barnboksappen Boksnok stänger såddrunda

Grundarteamet (från vänster): Gustav Johansson, Marcus Bergman, Monica Fagraeus Lundström (Vd), Simon Stenström. Fotograf: Erik Flyg.Grundarteamet (från vänster): Gustav Johansson, Marcus Bergman, Monica Fagraeus Lundström (Vd), Simon Stenström. Fotograf: Erik Flyg.

– Stockholmsbolaget vill bygga ett internationellt Netflix för barnböcker

STOCKHOLM, 30 September  — Svenska techbolaget Boksnok (boksnok.se) har stängt en investeringsrunda om 13,3 miljoner kronor. Kapitalet rustar bolaget för fortsatt utveckling av barnboksappen med samma namn samt höjda ambitioner för kundanskaffning och tillväxt på den svenska och tysktalande marknaden.

Boksnok utvecklar en app för mobiltelefoner och surfplattor som tillgängliggör digitala barnböcker med läs- och lyssnafunktion. Genom kommersiella samarbeten med bokförlag finns tusentals titlar tillgängliga i appen, som erbjuds som prenumerationstjänst. Nu tar bolaget in 13,3 miljoner kronor i en såddrunda ledd av Swedia Capital, tidiga investerare i Opti, Bokio och Arctic Falls, tillsammans med bland andra Jellyfish Invest och befintliga ägare.

– Nytt kapital ger oss möjlighet att bygga vidare på vår produkt och få ännu fler barn att upptäcka läslusten. Det känns fantastiskt att samtidigt kunna välkomna strategiskt starka investerare som kan stötta oss när vi fortsätter växa i Sverige och utomlands, säger Monica Fagraeus Lundström, VD och medgrundare på Boksnok.

Sedan starten i Stockholm 2020 har bolaget slutit viktiga avtal med författare, illustratörer och etablerade förlag såsom Bonnier Carlsen och Natur & Kultur. Våren 2022 lanserades tjänsten även på den tysktalande marknaden, där man bland annat har avtal med bokförlaget Oetinger. I dag arbetar tio heltidsanställda inom Boksnok och appen har hittills laddats ner av tiotusentals barnfamiljer. Med kapitaltillskottet planerar bolaget att fortsätta skala upp kundanskaffningen och utöka teamet.

– Skärmtid kan vara både underhållande och utvecklande för barn, vilket Boksnok är ett bevis på. För mina barn har Boksnok blivit ett uppskattat komplement till den läsning vi annars gör, där resultatet blir ännu mer läsning. Vi på Swedia har följt Boksnok de senaste åren och de har på kort tid lyckats bygga upp en tjänst som älskas av både barn och föräldrar, och vi ser fram emot att jobba med dem för att utveckla bolaget, säger Fredrik Persson, investerare på Swedia Capital.

För pressbilder, klicka här


Om Lylli

Boksnok är ett svenskt techbolag som väcker barnens läslust i en digital värld. Med fängslande berättelser och innovativ teknik skapas en roligare läsupplevelse som främjar barns kognitiva utveckling och inspirerar till ett liv som läsare. Tillsammans med de bästa förlagen, författarna och kreatörerna ger Boksnok obegränsad tillgång till tusentals engagerande titlar - från klassiker som Alfons Åberg och Pelle Svanslös till nya succéer som Babblarna och Greta Gris. Ladda ner Boksnok-appen och väck läslusten på Boksnok.se.


Kontaktpersoner

Monica Fagraeus Lundström
CEO & Co-Founder
Monica Fagraeus Lundström