2022-03-11 09:41Pressmeddelande

Väck läslusten hos små – bilderboksapp för småbarnsföräldrar

Boksnok är en ny barnapp som är intuitivt designad för att väcka läslusten hos barn 2-8 år. Appen innehåller tusentals fängslande böcker med röster, ljud och animationer för en bättre och roligare läsupplevelse för barn. Med allt från nya favoriter som Babblarna, Greta Gris, Sagasagor, Disney, LasseMajas Detektivbyrå till klassiker som Alfons Åberg och Pelle Svanslös. 

Det som skiljer Boksnok åt är att användarupplevelsen är speciellt utformad för barn: 
1. Bilder som rör sig och gör berättelsen mer engagerande.
2. Lyssna & följ med i boken – fängslande berättarröster, ljud och musik.  
3. Animerad text – karaoke-funktion gör det enklare att hänga med i texten och hjälper till att knäcka läskoden. 

Forskning visar att det räcker med att läsa 15 minuter om dagen, för barn att etablera goda läsvanor. Föräldrar kan nu med gott samvete lämna över lässtunder till Boksnok.

Alla vet att det är bra att läsa böcker men innan barn lärt sig läsa själva är de helt beroende av att vuxna läser högt för dem. Det vill vi ändra på. Vi grundade Boksnok för att öka läslusten hos mindre barn, göra det kul och enkelt att bläddra och lyssna på sina favoritböcker om och om igen själv, säger Monica Fagraeus, grundare och VD för Boksnok

Appen finns tillgänglig för nedladdning via App Store eller Google Play och ett abonnemang med obegränsad läsning kostar från 42 kr per månad. 


Om Lylli

I vår innovativa app skapar vi en fängslade läsupplevelse som främjar barns kognitiva utveckling, etablerar läsvanor och bjuder in till ett liv som läsare. Aktiverande teknik som röster, animationer, ljud och musik fångar barnens uppmärksamhet och gör den upplästa berättelsen mer spännande och engagerande. Ett roligare sätt att läsa, helt enkelt.


Kontaktpersoner

Monica Fagraeus Lundström
CEO & Co-Founder
Monica Fagraeus Lundström