2022-03-22 15:37Nyheter

Barnboksappen Boksnok och Ronald McDonald Barnfond inleder samarbete

Pressmeddelande den 21:a mars 2022

Barnboksappen Boksnok inleder samarbete med Ronald McDonald Barnfond där familjer som bor på Ronald McDonald Hus kan använda Boksnok kostnadsfritt under sin vistelse.

– Att få samarbeta med Ronald McDonald Barnfond är otroligt hedrande. Sjukhusvistelser kan kännas skrämmande. Genom att göra det enkelt för barnen att utforska böckernas magiska värld hoppas vi att bidra till att vistelsen kan kännas lite lättare, säger Monica Fagraeus Lundström, vd på Boksnok. 

Ronald McDonald Hus är ett tillfälligt boende för familjer med svårt sjuka barn som behöver specialistvård på universitetssjukhus. Under behandlingsperioden på sjukhuset kan hela familjen, ofta även det sjuka barnet, bo på något av de fem husen. Över 55 000 familjer i Sverige har bott på ett av dessa Hus. 

– När ett barn blir svårt sjukt vänds världen upp och ner för hela familjen. Deras dagar blir fyllda av högspecialiserad vård, sladdar, okända ljud och mediciner. Vårt jobb är att skapa en hemlik plats mitt i kaoset. Vi är därför otroligt tacksamma för samarbetet med Boksnok. Med förtrollande sagor och fängslande berättelser kan vi underlätta vardagen och skingra barnens tankar från deras behandlingar på sjukhuset, säger Lisa Palm Danielsson, generalsekreterare på Ronald McDonald barnfond.

Boksnok är en ny barnapp som är intuitivt designad för att väcka läslusten hos barn. Det som skiljer Boksnok från andra läsappar är att användarupplevelsen är speciellt utformad för barn: Bilder som rör sig och gör berättelsen mer engagerande. Lyssna & följ med i boken – fängslande berättarröster, ljud och musik. Animerad text – karaoke-funktion gör det enklare att hänga med i texten och hjälper till att knäcka läskoden.  

För mer information, kontakta: 

Monica Fagraeus Lundström, vd Boksnok

070-683 76 16, monica@boksnok.se

För pressbilder, klicka här.Om Lylli

I vår innovativa app skapar vi en fängslade läsupplevelse som främjar barns kognitiva utveckling, etablerar läsvanor och bjuder in till ett liv som läsare. Aktiverande teknik som röster, animationer, ljud och musik fångar barnens uppmärksamhet och gör den upplästa berättelsen mer spännande och engagerande. Ett roligare sätt att läsa, helt enkelt.


Kontaktpersoner

Monica Fagraeus Lundström
CEO & Co-Founder
Monica Fagraeus Lundström